Povestea CaloriesLab – Motivatie

Salut,

In acest articol am sa spun cum mi-a venit ideea de CaloriesLab si de ce am ales sa fac aplicatia. Fara sa mai continui cu introducerea am sa trec direct la subiect.

Prin 2013, eram motivat sa fac doua lucruri:

  1. Sa invat sa programez in PHP
  2. Sa slabesc.

Pe atunci eram destul de gras si voiam sa ma schimb. Am avut noroc si ca am avut un prieten apropiat care nu m-a lasat si a stiut sa ma motiveze sa continui antrenamentele.

Ca sa grabesc lucrurile, am decis sa fac ceea ce fac si acum de fiecare data cand vreau sa ma dezvolt. Am cautat pe google sfaturi despre ce pot sa fac ca sa slabesc. Printre cele mai bune idei care mi-au ramas in minte a fost numararea caloriilor.

Tot pe atunci incepusem sa fac si un curs de PHP, gasit evident tot pe google. Eram pe la lectia cu bazele de date si incepusem sa inteleg cat de puternic este limbajul si cat de multe aplicatii se pot face cu asa ceva.

Combinand cele doua idei, am creat pe atunci o pagina unde aveam un select cu alimentele pe care obisnuiam sa le mananc pe atunci si puteam sa adaug oricate imi doream din acele alimente iar apoi apasam un buton si aflam numarul total de calorii. Cam acea pagina a stat la baza ideii calculatorului de calorii de acum.

Totusi pagina respectiva nu am facut-o publica, pentru ca nu avea decat vreo 7-8 alimente si arata groaznic. Am abandonat pe atunci proiectul si m-am concentrat pe alte lucruri.

Trecand peste aceasta poveste, prin 2015 am inceput sa-mi concentrez tot efortul spre a merge la sala. Asta devenise prioritatea mea numarul 1. Incepusem sa devin obsedat de chestia asta. Mergeam uneori si 6 zile pe saptamana si in fiecare zi stateam intre 2 si 3 ore. Imi faceam timp de 2 ore antrenamentul cu greutati iar dupa terminam cu cardio pe banda de alergat. Asta cred ca a fost cea mai buna perioada a mea din punct de vedere al activitatii fizice.

Nu-mi amintesc vreo perioada in care sa fi fost mai in forma sau sa arat mai bine ca atunci.

Evident deoarece eram atat de motivat spre a merge la sala, eram motivat si spre a manca cat mai ok, astfel incat sa nu pierd tot progresul pe care il faceam zilnic. Pentru asta mi-am luat un cantar de bucatarie si am inceput din nou sa-mi numar caloriile. Pe atunci cautam numarul de calorii din alimente pe google si apoi calculam totul manual intr-un calculator. Chiar imi facusem si un menu cu ce sa mananc zilnic ca sa intru fix in caloriile necesare.

Si pe atunci aveam in minte ideea de calculator caloric insa cum spuneam, eram concentrat pe sala. Totusi mi-am propus ca la un momentdat sa-mi fac timp fix pentru asta.

In vara anului 2016 imi propusasem neaparat sa creez ceva. O aplicatie, un site. Orice! Era cazul. Aceea era ultima mea vara „libera”. Apoi urma sa termin facultatea si sa ma angajez probabil.

Evident ca si in vara aia am facut orice altceva inafara de ce mi-am propus. Totusi, din fericire, in al 12-lea ceas am avut un „wake up call”. Prin septembrie 2016 am zis ca e cazul sa ma apuc. Am pus pe o lista toate ideile pe care le aveam in minte, le-am notat in functie de potentialul pe care credeam ca il au si cat de greu mi se parea sa le implementez. In final am luat o decizie si asa am inceput sa lucrez la CaloriesLab.

Doua luni si jumate mai tarziu, pe 19 noiembrie am fost capabil sa fac si public site-ul unde citesti acum acest articol 😀

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *