Cele mai bune carti pentru dezvoltare personala

Acest articol va fi unul scurt si va cuprinde o lista cu cartile pe care eu le consider cele mai bune pentru dezvoltarea personala, alaturi de o scurta descriere. Desi majoritatea parerilor pe care le-am auzit despre acest gen de carti e ca sunt plictisitoare si greu de terminat, consider ca aceste carti merita cel putin incercate.

1. Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace de Stephen Covey (The 7 habits of highly effective people)

7 habits of highly effective people

O carte foarte buna ce iti spune care sunt pasii esentiali pentru a deveni o persoana eficienta in ceea ce faci, si pentru a trece de la stagiul de dependenta sau independenta la interdependenta (termeni explicati in carte). Cartea poate fi impartita in doua parti, prima continand primele 3 obiceiuri si referindu-se la schimbarea interioara prin care trebuie sa treci, iar urmatoarele 4 la schimbarile pe care trebuie sa le faci in exterior.

2. Mindfulness Meditation for everyday life de Jon Kabat-Zinn

Mindfulness Meditation for everyday life

Aceasta carte reprezinta un mic ghid despre cum ar trebui sa meditezi si ce beneficii iti va aduce acest act. Pe scurt, ar trebui sa practici meditatia fara sa ai nicio asteptare ci doar pentru a trai in prezent, si a te elibera de ganduri. Cartea contine si numeroase metode de meditatie utile.

3. Succes si putere. 48 de legi pentru a reusi in viata de Robert Greene (The 48 laws of power)

The 48 laws of power

Probabil favorita mea din lista, „The 48 laws of power” contine 48 de idei explicate prin exemple din istorie, contraexemple si mici povestioare. Cartea poate fi vazuta de unele persoane ca fiind imorala sau diabolica deoarece nu toate cele 48 de idei sunt tocmai etice, insa mie mi se pare un manual bun ce te invata cam tot ce tine de putere si inclusiv cum sa observi si sa te aperi in situatiile in care alte persoane incearca sa aplice unu dintre aceste principii asupra ta.

4. How to win friends and influence people de Dale Carnegie

How to win friends and influence people

O carte foarte buna pentru viitori lideri, „How to win friends and influence people” contine idei despre cum sa devii mai emaptic, mai prietenos si cum sa fii un bun ascultator. Si aceasta carte, la fel ca cea de mai sus, contine numeroase exemple din viata reala in care principiile descrise in carte au fost puse in practica si au functionat.

5. Rework de Jason Fried 

Rework

Aceasta carte este pentru antreprenorii ce isi doresc sa inceapa o afacere. Spre deosebire de clasicile metode ce presupun planuri si sedinte, aceasta carte, scrisa de fondatorul Basecamp propune o alta abordare si curpinde o serie de idei diferite despre dezvoltarea unei afaceri.

 

Aceste 5 carti mi se par cele mai utile din categoria dezvoltarii personale si nu stiu daca mi-au schimbat viata, dar cu siguranta m-au facut sa vad lucrurile intr-un mod diferit. Daca ai alta parere sau vrei sa propui si alte carti, poti sa lasi un comentariu mai jos 😀 .

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. HEX spune:

    Am citit unele din acest capitol, sunt bune!

  2. Bgaoc spune:

    I read some of this chapter, are good!

  3. Napalm spune:

    Cărțile despre auto-dezvoltare sunt întotdeauna importante pentru persoanele cu un stil de viață activ!

  4. Sizzling spune:

    am citit Rework de Jason Fried, este o carte foarte frumoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *