Cum sa nu te ingrasi in timpul sarbatorilor?

In aceste vremuri tulburi in care sarbatorile bat la usa, nimeni nu este ferit de pericolul inevitabil al revizionarii filmului Home Alone. A, si pe langa asta e posibil sa punem si cateva kile in plus 😀 .

In doua saptamani vine craciunul si o data cu el si masa de craciun plina de sarmale, friptura si alte bunatati. Daca esti culturist sau te duci la sala des, poti sa te folosesti de craciun ca scuza perfecta pentru a intra in perioada de bulk (crestere musculara), si a manca pe nesaturate. Poti chiar sa te lauzi ca ai nevoie de proteine, dar nu uita sa treci si pe la sala dupa (asta daca mai e deschisa) altfel vei sfarsi ca baiatul din poza de mai jos:

before & after christmas

Totusi noi, muritorii de rand, care nu vrem sa punem masa musculara ci vrem doar sa ne mentinem greutatea prin aceste timpuri grele, trebuie sa gasim diferite solutii pentru a scapa cu bine. Primul lucru pe care il poti face este sa te axezi mai mult pe proteine. Incearca sa mananci cat mai multa carne si ,de preferat, cat mai slaba (pui, nu porc). Evident nu e bine sa exagerezi, dar incearca sa alegi carnea in locul prajiturilor 😀 .

Stim cu totii ca expresia „ia cu paine” nu poate sa lipseasca de la masa de craciun, insa tu incearca sa te abti de la acest obicei. Daca mananci cu paine, mananci mai mult si te saturi si mai greu. Daca poti, ar fi indicat sa te abti de la paine pe perioada sarbatorilor. Ca sa te scuzi poti spune ca esti alergic la gluten, ca nu crezi in paine sau ca ai mancat deja paine acasa 😀 .

Desi in perioada sarbatorilor este o traditie sa stai in pat si sa dormi pana e ora mesei, sa mananci, si apoi sa te culci la loc, incearca anul asta sa faci si alte activitati. Poti de exemplu sa te duci la patinoar, ski, poti sa te bati cu zapada sau poti sa iesi la alergat (sau nu). Chestia asta te va ajuta nu doar sa ramai fit pe perioada sarbatorilor dar in plus iti va face sarbatorile ceva mai interesante.

In ultimul rand, incearca sa iti fixezi mintea pe spiritul sarbatorilor, pe cadourile primite si daruite, pe artificii, colectioneaza amintiri si momente si nu te lasa condus in eroare de ideea ca sarbatorile sunt doar un prilej de a manca peste masura. Asa cu siguranta vei reusii!

Sper ca ti-a placut articolul, am vrut sa fac ceva amuzant. Daca tu chiar ai ponturi care au functionat pe perioada sarbatorilor poti sa le lasi in comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *