Mini-Tutorial kLorii.ro

Am observat ca multe persoane au probleme in a folosi aplicatia asa ca m-am decis sa fac acest articol in care voi da detalii despre cum functioneaza si cum ar trebui folosita aplicatia. Sa incepem! 😀

Inregistreaza-te si completeaza-ti datele!

inregistrarea klorii

Este foarte important sa te inregistrezi si sa-ti completezi datele astfel incat aplicatia sa stie profilul tau si sa-ti poata oferii recomandarile specifice. Numarul de calorii, proteine, carbohidrati etc. depinde foarte mult de profilul fiecarei persoane, varsta, greutate si inaltime. De aceea nu poti doar sa estimezi ca 2000 de calorii ar fi cantitatea perfecta, pentru ca nu este. Cel putin nu pentru toti. Si nu-ti face griji, toate datele sunt confidentiale si nimeni nu le va mai stii inafara de tine 🙂 .

Adauga-ti mesele zilnic

Pentru ca aplicatia sa fie cat mai precisa in a-ti afisa progresul are nevoie sa stie cam tot ce ai mancat. De aceea e bine sa adaugi fiecare masa pe pagina principala, imediat dupa ce ai terminat de mancat, indiferent ca e vorba doar de o gustare. Cum faci asta? Pai simplu. Intri pe pagina Calculator de calorii si ai doua variante.

  1. Adaugi alimentele consumate si cantitatea lor aproximativa, apesi pe butonul Calculeaza total si dupa afisarea valorilor nutritionale din toata masa apesi pe butonul Salveaza masa pentru a se actualiza datele profilui tau.                                                 calculator caloric
  2. Adaugi direct macronutrientii (In cazul in care ii cunosti deja) in partea de jos a paginii, prin apasarea butonului Adauga calorii

In momentul realizarii uneia dintre cele doua actiuni, greutatea profilui tau va creste in mod automat pe baza unei aproximari a cat ar trebui sa asimileze corpul tau din respectivele calorii (E adevarat, si acest detaliu depinde de persoana, de aceea e nevoie sa va adaugati datele).

Adauga activitatea zilnica

E normal ca atunci cand consumam calorii sa ne ingrasam, dar totusi o persoana nu traieste doar din aer si zilnic ardem un numar de calorii. Numarul respectiv de calorii depinde de cat de activi am fost in ziua respectiva. Sunt unele zile in care lenevim si ducem un stil de viata sedentar sau alte zile in care alergam maratoane. E important ca in fiecare zi sa adaugam si activitatea zilnica in aplicatie, astfel incat calculatorul sa iti si scada din greutate, nu doar sa iti adauge kilogramele din mese.

Pentru a adauga activitatea zilnica mergeti pe pagina Activitate zilnica din menu-ul de sus, alegeti felul in care ati petrecut ziua (Sedentar, usor activ, moderat activ, activ sau extrem de activ) si veti vedea deja in casuta de jos (Calorii arse) numarul de calorii echivalent (si acesta se bazeaza pe datele profilului intrucat o persoana mai mare va arde, evident, mai multe calorii).

Nu uitati sa apasati pe butonul Salveaza pentru ca modificarile sa fie facute pe profil. Trebuie sa tii cont si de faptul ca aceasta optiune se poate folosii o singura data pe zi (altfel s-ar putea trisa) iar dupa folosirea ei butonul va disparea pana a doua zi.

Daca stii cat de activ esti in general, si nu vrei sa treci prin procesul asta zilnic, aplicatia iti ofera si optiunea de a-ti seta activitatea zilnica  automata. In momentul in care se seteaza aceasta optiune, aplicatia va scadea zilnic echivalentul in kilograme din greutatea ta pe baza setarii facute.

Atentie! Daca setati aceasta optiune si o zi nu folositi aplicatia (nu adaugati mese), aplicatia tot va va scadea din greutate. De aceea este bine sa folositi aceasta setare doar cand puteti folosii si aplicatia, si sa o dezactivati in restul timpului, altfel rezultatele nu vor fi precise.

Incadreaza-te in recomandarile nutritionale

Pe pagina de Statistici si recomandari, site-ul ofera fiecarui utilizator un numar minim si maxim din fiecare categorie de macronutrienti pe care ar trebui sa-l consume, astfel incat sa-si atinga obiectivul (daca greutatea dorita este mai mare decat cea actuala, aceste recomandari vor duce spre ingrasare si in caz contrar spre slabire/mentinere).

recomandari nutritionale

Pe pagina Grafic greutate poti observa progresul tau in greutate de cand ai inceput sa folosesti aplicatia iar pe pagina Detalii cont poti vedea date generale cum ar fi valorile nutritionale consumate de la inceputul folosirii aplicatiei, grasimea corporala, progresul si raportul de valori nutritionale consumate.

E de mentionat si faptul ca grasimea corporala si recomandarea de fibre au nevoie de masurile corpului tau pentru a fi calculate.

Vezi si modifica activitatile din trecut

Nu-ti mai amintesti ce ai mancat acum 5 zile la pranz insa stii ca ai folosit aplicatia pentru a adauga acea masa? Toate activitatile (atat mesele adaugate precum si activitatea zilnica) sunt salvate pe contul fiecarui utilizator, si se pot gasi pe pagina Istoric.

istoric mese

Daca stergi o salvare de tipul Activitate zilnica din ziua curenta atunci butonul de activitate zilnica de sus, din menu, va reaparea.

Tot de aici poti sa alegi sa stergi mesele adaugate gresit, sau sa dai share unei mese, in cazul in care vrei sa te lauzi 😀 .

Cauta alimentele potrivite pentru recomandarile tale

Acum ca ai inteles cum functioneaza pagina Statistici si recomandari iti vei dori sa gasesti si alimentele care se incadreaza cel mai bine pe aceste recomandari. kLorii.ro este singurul site care iti ofera o cautare a alimentelor pe baza nutrientilor. Adica ce faci tu este sa completezi un minim si un maxim de macronutrienti din fiecare categorie pe care ti-i doresti sa ii aiba alimentul iar apoi gasesti toate alimentele ce se afla in limitele respective. Aceasta functionalitate se poate realiza pe pagina Alimente -> Cautare avansata.

cautare avansata

Adauga sau modifica alimente pentru monezi kLorii

Fiecare utilizator nou primeste la inceput un numar de 400 de monezi kLorii. La fiecare masa adaugata, fiecare aliment iti va consuma o moneda. Pentru a putea folosii aplicatia la nesfarsit este nevoie sa contribui si tu la dezvoltarea ei, prin adaugarea de alimente sau actualizarea celor ce se afla deja in baza de date. Ce inseamna asta e ca daca gasesti un aliment ce nu se afla pe site, il adaugi si el este aprobat, SAU gasesti un aliment ce se afla pe site dar datele sale sunt eronate, il modifici si modificarea este acceptata, vei primi 10 monezi.

Poti face asta de pe paginile Aliment -> Adauga aliment si Aliment -> Modifica aliment.

Seteaza-ti datele contului

Te-ai inregistrat dar la prima pagina ai sarit peste introducerea datelor? Sau nu ai mai folosit aplicatia de mult iar datele nu mai corespund cu cele actuale? Atunci poti sa intri pe pagina de Setari unde vei gasii mai multe optiuni.

  1. Informatii cont. Se refera la ziua de nastere, sex-ul, greutatea, inaltimea si greutatea dorita.
  2. Masuri corp. Aici poti seta masurile ce vor fi folosite pentru calcularea procentului de grasime corporala si al recomandarii de fibre.
  3. Setare valori nutritionale. Acest tool este mai mult pentru avansati. Daca nu iti plac recomandarile facute de catre site si iti doresti sa iti personalizezi aceste recomandari, le poti adauga chiar tu de pe aceasta pagina.
  4. Schimbare parola
  5. Schimbare mail
  6. Stergere cont

Cam astea sunt toate oportunitatile oferite de catre kLorii.ro. Toate fara niciun cost si fara reclame. Orice noua idee de imbunatatire a aplicatiei este binevenita intrucat ne dorim imbunatatirea serviciilor oferite. Daca ai idei nu ezita sa lasi un comentariu la acest articol 😀 .

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Aloiv Pantazi spune:

    Nu inteleg de ce adresa mea de mail nu este acceptata. Mi se spune ca este utilizata. Normal ca este. Cum.ma pot inregistra in acest caz?
    Nu ma pricep sa mi fac alt cont. Va rog sa ma ajutati cu acesta adresa . Altfel nu am nici o sansa. Va multumesc f mult. Utilizrz numai tel. As dori sa fiu instiinyata pe profilul cu aceelasi nume in privat. Nu am acces la mail de pe tel. Memoria mica de stocare. O noapte linistita. Sunt f incantata de oportunitatile acestei aplicatii. Dar nu stiu cum sa merg mai departe. Cu multimiri a dv Aloiv Pantazi.

    • Sorin spune:

      Buna! In cazul in care ti se spune ca adresa este deja utilizata inseamna ca a fost deja creat un cont pe ea. Daca nu-ti mai aduci aminte parola atunci incearca https://klorii.ro/recuperare-parola . AIci poti sa adaugi adresa de mail, trimiti o cerere pentru resetarea parolei si vei primii prin mail un link de unde poti sa faci asta. Sper sa iti fi fost de ajutor iar daca mai ai probleme nu ezita sa ne trimiti un mail folosind formularul de contact: https://klorii.ro/contact . Succes! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *