Top 5 cele mai nesanatoase alimente

In trecut, articolele de pe acest blog s-au legat in principiu de aspecte ce te influenteaza in mod pozitiv. Acest articol se deosebeste insa prin faptul ca se refera la acele alimente care iti fac cel mai mult rau si la care daca renunti, viata ta va fi mult mai buna. Alimentele cuprinse in acest articol nu includ si alimente obscure care nu se gasesc in comert si oricum nu sunt prea populare. Sa incepem!

1. Cola si sucurile acidulate

In principiu toate sucurile cu acid au un continut exagerat de calorii si zahar, iar la schimb tot ceea ce aduc este senzatia temporala de placere. Un bidon de cola de 2 litri contine aproape jumatate din numarul de calorii pe care ar trebui sa-l consumi zilnic. Asadar, doar prin faptul ca te abti de la suc, poti sa-ti asiguri o masa in plus, si inca una suficient de consistenta. Acelasi lucru se intampla si la celelalte sucuri cum ar fi Fanta, Sprite sau Mountain Dew, toate avand cam acelasi nivel exagerat de calorii si incadrandu-se in categoria „de evitat”.

2. Chipsurile

O punga de 100 de grame contine peste 500 de kilocalorii. Asadar, daca mananci 4 pungi intr-o zi, deja poti sa renunti la a mai bea sau a mai manca altceva inafara de apa. In plus, cele 500 de kilocalorii vin impreuna cu aproximativ 40 de grame de grasimi si doar 5 grame de proteine, deci consumul acestui aliment nu iti va asigura necesarul de proteina, dar iti va aduce un exces de grasimi.

3. Pizza

Acest fast food nu contine neaparat un numar ridicat de calorii insa de obicei cantitatea consumata este destul de mare. O pizza mica are aproximativ 350 de grame si asta duce undeva la 950 de kilocalorii (cam jumate din cat ar trebui sa mananci intr-o zi). Lucrurile ar fi ok doar daca am consuma o cantitate mica, cum ar fi o felie/doua. Totusi de cele mai multe ori se consuma o pizza intreaga iar numarul de proteine si grasimi din aceasta nu se intelege prea bine cu ce este recomandat.

4. Shaorma

La fel ca si pizza shaorma aduce un nivel ridicat de calorii in combinatie cu unul mic de proteine si unul mare de grasimi. Aceasta combinatie produce un deficit in organism, si iti da senzatia ca nu te-ai saturat.

5. Ciocolata

In ciuda faptului ca este buna la gust si are si unele beneficii, excesul de ciocolata este daunator. Evident, consumul exagerat poate sa duca la surplusuri de zahar si eventual la ingrasare, o ciocolata de doar 100 de grame avand aproximativ 500 de calorii.

In principiu tot ce inseamna junk food sau fast food ar putea sa intre in acest articol. Cel mai important este sa stai departe de sucuri, deoarece ele reprezinta cea mai usoara cale de a reduce un numar urias de calorii sau de a-l inlocui cu niste calorii benefice.

Daca ai un aliment care consideri ca merita mentionat in acest articol, te invit cu drag sa ne lasi un comentariu.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *