Cele mai bune sporturi pentru slabit

Se spune ca pentru a slabi trebuie sa faci cat mai mult sport.Asa si este, insa unele sporturi sunt mai benefice decat altele cand vine vorba strict de slabit.

In acest articol iti voi scrie o lista ce contine sporturile si activitatile fizice care ard cele mai multe calorii in timp de o ora.

1.Alergatul.Era destul de evident din moment ce toata lumea iti spune sa faci asta.O ora de alergat, in functie de viteza si de greutatea ta poate sa arda intre 400 si si 1200 calorii.Tine cont data viitoare cand vrei sa iti faci o pofta, ca o ciocolata intreaga are aproximativ 550 de calorii, si trebuie sa depui tot acest efort doar ca sa scapi de ea.

2.Mersul cu bicicleta.Din punctul meu de vedere asta e cea mai buna optiune pentru a slabi.Daca pedalezi cu o viteza de aproximativ 20km/ora corpul tau arde intre 600 si 900 calorii.In plus pedalatul este relaxant, mai usor decat alergatul si cu ajutorul lui poti vizita locuri noi.Atat timp cat nu ai problema cu saua(Si asta o poti rezolva prin cumpararea unei perechi de pantaloni de ciclist) si ai destul timp liber, vei incepe sa faci asta din placere si nu din nevoie.

3.Inotul.Prin inot normal(nu intens) corpul consuma intre 400 si 600 de calorii intr-o ora.Daca nu sti sa inoti iti va fi ceva mai greu sa te apuci dar niciodata nu e prea tarziu 😀 .Si sa nu vii cu scuze cum ca poti sa inoti doar vara.Exista bazine olimpice si stiu ca iti place sa stai in casa dar incearca sa iesi din zona de comfort!

4.Mersul cu role.E usor si multa lume stie.In plus cu ajutorul lui poti consuma intre 500 si 750 de calorii intr-o ora si poti sa iti petreci timpul cu prietenii facand asta.

5.Antrenament cu greutati la sala.Stiu ca e greu sa gasesti ambitia necesara pentru a ajunge acolo insa poti arde intre 300 si 500 de calorii intr-o singura ora, asta fara sa faci un antrenament intens.In plus acest tip de antrenament te va ajuta sa iti cresti masa musculara.

6.Dansul.Aceasta activitate, desi rar mentionata te va ajuta sa arzi intre 400 si 600 de calorii intr-o ora.Tot ce trebuie sa faci este sa cauti un instructor care sa te invete iar apoi poti face asta oricand.Si ca bonus asta te va ajuta sa impresionezi de fiecare data cand te duci intr-un club.

Alte activitati fizice foarte bune pentru slabit pe care le pot mentiona sunt tenisul, vaslitul, urcatul scarilor si aerobicul insa nu le-am inclus in aceasta lista deoarece sunt mai rar practicate.

Inainte de a incheia tin sa te anunt ca intr-un final orice activitate fizica conteaza si cel mai important e sa faci ceva.Lista asta te poate ajuta sa vezi care sunt cele mai bune alternative insa cel mai important e sa faci ceea ce iti place.Daca sti si tu alte sporturi care crezi ca isi au locul in lista, te astept cu drag in comentarii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *