Schimba-ti viata – Schimba-ti obiceiurile

Iti doresti sa iti schimbi viata? Obiceiurile sunt cheia pentru a deveni ceea ce iti doresti. Nimic nu e mai important decat ceea ce faci zilnic. Fiecare antrenament, fiecare masa sanatoasa, fiecare fast food si fiecare zi petrecuta in mod sedentar se aduna si iti decid caracterul si personalitatea.

Obieiurile sunt baza in ceea ce tine de natura umana, si putem definii un om prin obiceiurile sale. Un om destept citeste mult, un om cu un corp frumos se antreneaza din greu si mananca sanatos iar un om lenes se uita la seriale sau se joaca jocuri pe calculator.

Din moment ce ai ajuns aici, esti printre persoanele binecuvantate de ambitia dezvoltarii personale. Cred ca toti ne dorim sa fim mai buni, dar putini chiar facem ceva in legatura cu asta. Totusi, in ziua de azi nu mai este un secret ce trebuie sa faci pentru a deveni mai bun. De cand a inceput era internetului informatia ne este disponibila cum nu ne-a mai fost niciodata. Profita de chestia asta! Esti norocos pentru ca te-ai nascut in aceste vremuri iar dezvoltarea personala este mai usoara ca oricand in istorie si limitele au disparut.

Principalele obiceiuri pentru dezvoltare personala sunt urmatoarele:

  1. Cititul
  2. Sportul
  3. Meditatul
  4. Dezvoltarea unui proiect

Fiecare dintre aceste obiceiuri te poate ajuta sa devi persoana care iti doresti sa fii. Tot ce trebuie sa faci este sa ai rabdare si incredere in proces.

Cititul

Prin citit nu ma refer la cartile predate in scoala. Si acelea sunt ok, si probabil contin multe informatii utile, dar personal mi se par plictisitoare si neinteresante. In schimb exista o gramada de carti geniale legate de dezvoltarea personala, care cu siguranta iti vor schimba perceptia asupra lumii si te vor face sa vezi lucrurile altfel. De ce e bine sa citesti? Pentru ca unii oameni au trecut prin experientele prin care treci tu sau prin care vei trece, au observat anumite detalii si tu ai oportunitatea de a invata de la ei. Oricine are nevoie sa faca asta si cu totii avem timp, indiferent ca nu ne place sa recunoastem. In drum spre munca, cand esti in metrou sau ratb, cand astepti pe cineva sau pur si simplu cand te plictisesti si vrei sa te relaxezi, in loc sa te uiti la un serial incearca o carte. Poate placerea nu va fi la fel de mare dar rezultatele te vor surprinde si pe tine.

Cateva carti foarte bune pentru dezvoltarea personala sunt Rework de Jason Fried si David Heinemeier Hansson, The 48 laws of power de Robert Greene si How to win friends and influence people de Dale Carnegie. Toate aceste carti m-au ajutat sa-mi schimb perceptia despre lume si au fost atat de bune incat sigur le voi citi din nou. De exemplu, The 48 laws of power mi-am propus sa o citesc o data in fiecare an 😀 .

Sportul

Mereu cand vrem sa facem ceva nou sau dificil intampinam un obstacol. Pe noi insine. Mereu exista acea voce inauntrul capului nostru care ne spune ca nu putem si ca e timpul sa renuntam. Alergatul e cel mai usor mod de a chema acea voce. Si din moment ce e cel mai usor mod de a ne gasi limitele, este si cel mai usor mod pentru a le depasi. Prin alergat poti invata sa infrangi aceasta voce si sa o faci sa taca. Poti sa inveti sa nu te mai subestimezi. In plus prin sport iti eliberezi mintea, te mentii sanatos si obtii si un corp frumos. Ai grija! Cu 30 de minute de sport pe zi, s-ar putea sa devi un om fericit 😀 .

Meditatul

Este cea mai rapida metoda de a-ti relaxa mintea si de a invata sa te concentrezi. Si desi vei avea tendinta sa subestimezi si sa spui ca e si cea mai usoara de pus in practica sa stii ca nu este asa. Pentru mai multe detalii despre obiceiul acesta te rog sa citesti articolul Meditatia – Cum si de ce sa facem asta?

Dezvoltarea unui proiect

Cred ca in aceasta era in care toate informatiile ne sunt disponibile si o gramada de oportunitati ne sunt aratate, cu totii incercam sa „dam lovitura” si sa creeam ceva care sa fie apreciat de un numar mare de persoane. Avem numeroase exemple care ne inspira spre a face asta, de la Steve Jobs la Mark Zuckerberg. Prin dezvoltarea unui proiect, indiferent de ce este vorba, iti urmezi visele, iti ocupi timpul intr-un mod productiv, capeti experienta si incredere in sine. Acorda zilnic cateva ore pentru a lucra la ceva cu pasiune. Nimic nu e mai frumos decat asta.

Toate aceste obiceiuri pot fi puse in practica si este foarte important ca ele sa vina ca si inlocuitoare pentru obiceiurile proaste cum ar fi mancatul nesanatos, fumatul, bautul, uitatul la seriale sau jocurile pe calculator. Astfel vei reusi sa te concentrezi pe ce e important iar in timp vei ajunge ceea ce ti-ai dorit.

Mult succes!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *