De ce nu pot sa alerg?

Pentru ca nu ai antrenament 🙂 . Nimeni nu se naste profesionist. Poti maxim sa ai un talent care sa te puna cu un pas inaintea altora, dar nimic nu e mai important ca antrenamentul.

Daca nu poti sa alergi atunci cel mai probabil este pentru ca nu ai alergat. Pentru ca mereu cand ai vrut sa faci asta l-ai pus pe nu in fata si te-ai convins ca mai bine tii o dieta sau faci alt sport. Rare sunt cazurile in care suferi de o boala cum ar fi astmul dar daca chiar vrei sa fii sigur, poti sa treci pe la un doctor.

Dar ce poti face? Pai cred ca e evident deja. Dar trebuie sa incepi usor, sa inveti sa fii perseverent si sa incerci sa-ti depasesti limitele in mod constant.

Du-te si alearga 15 minute, apoi 20, apoi 30 si tot asa. Sau pastreaza acelasi timp dar mareste distanta. Invata sa fii intr-o competitie cu tine insati. Cronometreaza-te si bate-ti recordul cat mai des, dar nu fii dezamagit daca nu reusesti sa faci asta. Nu incerca sa iti bati recordul zilnic pentru ca nu vei reusi. Trebuie sa inveti ca oamenii au zile bune si zile rele si oricat ai vrea tu nu poti sa mergi doar pe progres.

Bucura-te mereu cand iti bati recordul si aspira cat mai sus. Concentreaza-te atat pe distanta cat si pe viteza. Daca ajungi sa alergi 10km dar ii faci in doua ore nu e bine. Mai bine alergi o ora si faci 7. O viteza buna la care ar fi bine sa ajungi ar fi cam la 5 minute pe kilometru (adica 12km/h) dar va dura destul de mult pana o vei obtine.

Nu te da batut. Mereu cand mintea iti este intunecata de gandul de a renunta aminteste-ti de beneficiile pe care le obtii. Cel mai adesea actiunile care te scot din zona de comfort iti sunt si cele mai benefice. Gandeste-te ca alergatul te ajuta nu doar din punct de vedere al sanatatii. Daca devii bun poti sa te duci la cros-uri si maratoane si poti socializa si iti poti forma noi legaturi.

Mult succes si aminteste-ti:
“Hard work beats talent when talent fails to work hard.”

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *